Wafle tortowe suche
Wafle tortowe suche
Produkt wpisany na listę produktów tradycyjnych
  • w dniu 2011-01-10
  • kategoria Wyroby piekarnicze i cukiernicze
  • województwo woj. lubelskie

Wygląd:

Płat wafla płaski. Jedna strona posiada lekkie nacięcia w kratkę, druga strona posiada głębokie nacięcia, które służą do nakładania masy kremowej.

Kształt:

Płat wafla w kształcie kwadratu.

Rozmiar:

270 mm x 270 mm x 0, 7 mm.

Barwa:

Kolor złocisty, wypieczony.

Konsystencja:

Bardzo kruche, delikatne.

Smak:

Charakterystyczny, niepowtarzalny, naturalnie lekko słodki smak.

Dodatkowe Informacje:

Tradycja:

Wafle tortowe wytwarzane na terenie województwa lubelskiego są cenione przede wszystkim za ich jakość i trwałość, a także za tradycyjny i wyśmienity smak. Tajemnica tej doskonałości tkwi w unikatowych surowcach, metodzie i miejscu wytwarzania wafli. Wafle tortowe suche powstają na podstawie znanej od lat i sprawdzonej receptury. Produkowane są wyłącznie z naturalnych i najlepszej klasy składników (mąka, olej, woda), bez jakichkolwiek konserwantów. Mimo to zachowują wyśmienity, delikatny smak i kruchość długo po otwarciu. Wafle tortowe produkowane są ze staropolskich, unikatowych odmian pszenicy, które charakteryzuje niska zawartość glutenu. Wafle tortowe wykorzystywane są do przygotowania szybkich deserów. Mogą być przekładane: dżemem, powidłami, czekoladą, miodem, mlekiem skondensowanym i innymi wszelkiego rodzaju masami.