Konkurs na przepis kulinarny

wtorek, 11 kwietnia 2017 r.

logo.jpg

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

oraz

Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni

zapraszają do wzięcia udziału w VI edycji Ogólnopolskiego konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Do udziału w konkursie mogą zgłaszać się uczniowie ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych, tj. techników oraz zasadniczych szkół zawodowych kształcących w zawodach gastronomicznych, którzy stworzą autorski przepis kulinarny uwzględniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny zarejestrowany lub aplikujący o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Ocena prac konkursowych zostanie przeprowadzona dwuetapowo. Spośród nadesłanych zgłoszeń spełniających wymagania formalne, specjalnie powołana komisja konkursowa wyłoni 10 najlepszych przepisów kulinarnych. Autorzy tych przepisów zostaną zaproszeni do wzięcia udziału w ogólnopolskim finale konkursu, podczas którego na podstawie oceny potraw przygotowanych w oparciu o wyłonione w półfinale przepisy, zostaną wybrani zwycięzcy konkursu. Autorzy najlepszych prac otrzymają nagrody oraz dyplomy.

Zgłoszenia uczniów i ich prac konkursowych dokonuje szkoła na adres:

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, ul. Widok 20 lok. 1, 00-023 Warszawa
z dopiskiem „KONKURS”.

Termin składania zgłoszeń upływa w dniu 12 maja 2017 r.

Szczegółowe informacje dotyczące zasad konkursu oraz wymaganych dokumentów znajdują się w regulaminie konkursu, który jest dostępny na stronach internetowych: Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi (www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-zywnosci/Produkty-regionalne-i-tradycyjne), Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (www.osskic.org.pl) oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego (www.produktyregionalne.pl).

W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt z:

Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego, ul. Widok 20 lok. 1, 00-023 Warszawa, tel./fax: +48 22 692 71 11, tel. 519 592 001, 505 175 578, e-mail: izba@produktyregionalne.pl.

Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie!

Do pobrania:

1. Odnośnik otwierany w nowym oknie Regulamin konkursu (.pdf 281,18 kB)

2. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 1 (.pdf 265,6 kB)  - Wykaz polskich produktów

3. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 2 (.doc 81,92 kB)  - Formularz zgłoszeniowy

4. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 3 (.doc 46,08 kB)  - Formularz dotyczący Pracy

5. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 4a (.doc 77,31 kB)  - Oświadczenie pełnoletniego Uczestnika Konkursu

6. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 4b (.doc 79,36 kB)  - Oświadczenie małoletniego Uczestnika Konkursu

7. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 5 (.doc 76,29 kB)  - Zgoda przedstawiciela ustawowego osoby małoletniej na udział w Konkursie

8. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 6 (.doc 76,8 kB)  - Zgoda przedstawiciela ustawowego osoby małoletniej na zawarcie umowy

9. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 7 (.doc 84,99 kB)  - Umowa

10. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 8 (.doc 75,78 kB)  - Zgoda na wykorzystanie wizerunku

11. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 9 (.doc 76,29 kB)  - Zgoda przedstawiciela ustawowego małoletniego Uczestnika Konkursu na wykorzystanie wizerunku

12. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 10 (.pdf 253,14 kB)  - Szczegółowe zasady przebiegu Etapu II Konkursu

13. Odnośnik otwierany w nowym oknie Załącznik nr 11 (.pdf 254,75 kB)  - Szczegółowe zasady przebiegu Etapu III Konkursu

logo2.jpg